Fusion

Den neste generasjonen av tømmerhus

Honka Fusion ™ er vårt eget state-of-the-art konsept som gjør at ekte heltre enkelt kan kombineres med andre byggematerialer som glass, stein og stål. Den ikke-settende Honka Fusion tømmerkonstruksjonentillater oss å bygge dristigere og mer varierte konstruksjoner enn noen gang før. Honka Fusion husene egner seg svært godt for moderne arkitektur og urbane omgivelser.

Ettersom tre er et organisk materiale, forandrer det formen med tiden. Når for eksempel treverket tørker, krymper det i radiusretningen. Dette fører at til mange tradisjonelle tømmerhus setter seg. Og fordi innovasjon har alltid vært vårt svar på alle design- og byggeutfordringene som vi står overfor, visste vi at vi kunne komme opp med den perfekte løsningen: en tømmerkonstruksjon som ikke setter seg og som tillater oss å bygge dristigere og mer varierte konstruksjoner enn noen gang før.

HONKA FUSION REVOLUSJONERTE DESIGNET AV TØMMERHUSET

Honka Fusion tømmerstokken er fremstilt av seks seksjoner som er laminert på tvers. Løsningen er basert på å minimere virkningene av setting med vertikale midtre trelag i laminert tømmer. Egenskapenat den ikke setter seg blir oppnådd ved anvendelse av en vertikal trelamell i midten, en tre-på-tre-profil, tett bolting som eliminerer monteringsklaringer samt en spesiell tørkeprosess.Honka Fusion ™ betyr at du på en enkel måte kan kombinere ulike materialer og skape en spektakulær arkitektur, uten rom for setting og de brede arkitravene som man finner i tradisjonell tømmerkonstruksjon. Likevel opprettholder man alle fordelene som naturlig heltre gir.

På grunn av den ikke-settende Honka Fusion veggkonstruksjonen kan stokkene lett kombineres med andre materialer som er fritt for de brede geriktene og setteavstandene som kreves i tradisjonell tømmerkonstruksjon. Sammenlignet med tradisjonell tømmerteknologi gir dette arkitektene og designerne mer rom for å tegne arkitektonisk sett unike og moderne bygg.

Den ikke-settende Honka Fusion-teknologien har mange fordeler:

  • For oppsetting av høykvalitets veggstruktureri heltre som ikke setter seg over tid
  • Gir mulighet for sofistikerte, minimalistiske detaljer uten setteavstander eller brede gerikter slik som i tradisjonelle tømmerkonstruksjoner
  • Kortere byggetid da forberedelsene for setting ikke er nødvendig
  • Gir mulighet for direkte festing av forskjellige materialer og strukturer, noe som igjen resulterer i en mer stabil bygning med høyere kvalitet
  • Det gir en meget lufttett konstruksjon som igjen er energibesparende og som også betyr økt sikkerhet mot brann
  • Opprettholdelse av alle fordelene ved tradisjonelle tømmerhus

MATERIALKOMBINASJONER

Heltre brukes i bærestrukturer i alle Honka Fusion hus. Fasadene kan derimot kombinere mange typer av utførelser, helt fra paneler, stål, murstein, stein eller murpuss.

GJØR DET BESTE UT AV DAGSLYSET

Bygg inn gulv-til-tak-vinduer, franske dører og panoramavinduer i den bærende tømmerstrukturen med lyst moderne listverk. Med den ikke-settende Honka Fusion konstruksjonen er det ikke behov for de brede geriktene som tradisjonelle tømmerhus ha

MINIMALIST DETALJER

Honka Fusion husene glir like godt inn i urbane miljøer som i et fredfullt landskap på landet. Honka Fusion husene kan utstyres med de minimalistiske Honka Zero Corners i stedet for tradisjonelle kryssede hjørnene eller korte hjørner.

INSPIRERENDE INTERIØR

Tømmerprofilen av Honka Fusion veggen er meget grunn og minimalistisk, og den kan kombineres med andre materialer på en meget smakfull måte som skaper harmoniske arealer. Tømmeroverflaten kan behandles med blankt eller farget behandlingsmateriale for å få frem det ønskede utseendet.