Tømmer

Honka tømmer – hjertet i hjemmet

Honka husene er bygget av Skandinavisk furu, som er et usedvanlig tett og hardt tre. Våre tømmerstokker er valgt fra heltrekjernen, som gir usedvanlig god lastbærende kapasitet med liten eller ingen sprekking. Det er det perfekte valg for solide trekonstruksjoner.

HONKA FIRKANTET TØMMER

De firkantede tømmerstokkene fra Honka er ovnstørket og multilaminert, noe som resulterer i rette og ekte tømmerstokker. De blir fremstilt av to til åtte lameller ved hjelp av et klebemiddel som beholder treets naturlige evne til å puste.

Sammenbindingen, som er usynlig for det blotte øye, puster ved å tillate vanndamp å trenge rett gjennom dem, noe som betyr at den ikke danner en ugjennomtrengelig plastfilm inne i trestrukturen.

IKKE-SETTENDE HONKA FUSION TØMMER

Denne oppfinnelsen vår, det ikke-settende Honka Fusion tømmeret, gjør det mulig enkelt å bygge inn andre materialer og store glasselementer i tømmerveggkonstruksjonene. Løsningen er basert på å minimere virkningene av setting med vertikale midtlag av laminert tømmer.

Den ikke-settende egenskapen oppnås ved anvendelse av en vertikal midtlamell og en tre-på-tre-profiler, tett bolting som eliminerer monteringsklaringer samt en spesiell tørkeprosess. Den tynne sømmen som dannes av stokkprofilen skaper et moderne utseende både på innsiden og utsiden av huset.

RUNDTØMMER

Rundtømmer leveres normal ikke av H-NorgeTømmerhus, men er behjelpelig med å skaffe rundtømmer i forskjellige dimensjoner til etablerte hus og hytter.

NATURLIG ENERGI-EFFEKTIVITET

De fleste Honka husene er bygget med heltrevegger, uten tilleggsisolasjon. Dette er ikke et problem, selv i de kaldeste klimaforholdene som i Nord-Finland eller Russland, ettersom en tilstrekkelig tykk tømmervegg fungerer som en naturlig isolator. Vi har imidlertid også utviklet sikre og sertifisert veggkonstruksjoner med ekstra varmeisolasjon.

Honka lavenergi veggkonstruksjoner gjør oss i stand til å bygge hus som er ekstremt energieffektive og som oppnår de høyeste energiklassene A og B. Isolasjonen kan monteres på hvilken som helst side av den bærende tømmerveggen. Det anbefales å bruke trebasert isolasjon som trefibre eller cellulose for å bevare den naturlige pustingen i tømmerveggene.