Materialutvalg

Hvordan skreddersy huset ditt ved hjelp av materialvalg

Det er en rekke materialbeslutninger som påvirker utseendet til det ferdige huset ditt. Dette inkluderer for eksempel valg av tømmer, hjørnetyper, bekledningsalternativer og takformer.

Skreddersy drømmehuset ditt med dine egenvalgte materialer.

VALG AV TØMMER

Tømmeret velges basert på formålet med bygningen og personlige preferanser. Den valgte tømmerstokken påvirker også den generelle arkitekturen i Honkahuset. Majestetisk rundtømmer er egnet for feriehytter og rustiske tømmerhytter.

Firkantet tømmer kan benyttes både i tradisjonelle ogmoderne tømmerhus. Hvis du ønsker et moderne design med urbane minimalistiske detaljer så er valget ikke-settende Honka Fusion tømmer.

Mer om Honka tømmer

HELVEGGER OG ISOLERTE VEGGER

De fleste av husene våre er bygget med tilstrekkelig tykt tømmer slik at de ikke krever ekstra isolasjon, selv i de kaldeste klimaforhold som i de nordlige delene av Finland og Russland.

Vi tilbyr også lavenergivegger med tilleggsisolasjon. Isolasjonen kan monteres på begge sider av tømmerveggen og belegges med forskjellige panel- og kledningsalternativer. Med disse lavenergistrukturene og et moderne oppvarmingssystem er det mulig å nå hvilken som helst energiklasse.

UTVALG AV BEKLEDINGSALTERNATIVER

Med våre lavenergivegger trenger man utvendig kledning. Designet på denne kledningen kan velges fritt for å oppnå ønsket utseende. Du kan velge en panel som passer til tømmeret som du har valgt.

Utvendig panelering kan også utføres med flere typertrepaneler, kryssfiner eller plater. Selv pussede overflater er mulig med de ikke-settende Honka Fusion konstruksjonene.

HJØRNETYPER

Kryssede hjørner er karakteristisk for tømmerhus, men mange føler at de hører til i landlige omgivelser. Vår klart definerte minimalistiske konsept Honka Zero Corner ™ gir tømmerhus som glir rett inn i de mest urbane miljøene.

Med de lagdelte veggkonstruksjonene er hjørnehakkene bare synlige fra innsiden eller fra utsiden, avhengig av hvilken side isolasjonen er montert.

  • Kryssede hjørner
  • Korte hjørner
  • Honka Zero hjørner

TAKFORMER

Taktypen vil ha en betydelig effekt på utseendet på huset ditt. På moderne hus pleier taktypen å være enkel og entydig. På tradisjonelle hus finner du mer variasjon og mer komplekse former.

INNVENDIGE VEGGER

Tømmerhus får sitt karakteristiske utseende fra materialet de er laget av: naturlig tre. Skjønt hele interiøret trenger ikke å være av tre. Skillevegger kan være laget av lette materialer og belagt med for eksempel tapet. Tømmerveggene kan være farget og behandlet på mange forskjellige måter.

VINDUER

Energieffektive trelagsvinduer er inkludert i våre standardleveranser. I standardleveransene er vinduene malt hvite både innvendig og utvendig. Men du kan også velge spesielle farger og vinduene kan også være i forskjellige farger på innsiden og utsiden. Tilbehør som avtakbare sprosser og insektnetting er også tilgjengelig.

Dører

Du kan velge mellom mange typer ytterdører. Et hus i ekte heltre krever nesten en heltredør. Vårt utvalg omfatter også Thermo-dører, som er kjent for den gode energieffektiviteten.