Materialutvalg

Hvordan skreddersy huset ditt ved hjelp av materialvalg

Det er en rekke materialbeslutninger som påvirker utseendet til det ferdige huset ditt. Dette inkluderer for eksempel valg av tømmer, hjørnetyper, bekledningsalternativer og takformer.

Skreddersy drømmehuset ditt med dine egenvalgte materialer.

VALG AV TØMMER

Tømmeret velges basert på formålet med bygningen og personlige preferanser. Den valgte tømmerstokken påvirker også den generelle arkitekturen i våre hus. Majestetisk rundtømmer er egnet for feriehytter og rustikke tømmerhytter.

Firkantet tømmer kan benyttes både i tradisjonelle og moderne tømmerhus. Hvis du ønsker et moderne design med urbane minimalistiske detaljer så er valget lamell-tømmer.

Mer om tømmer

HELVEGGER OG ISOLERTE VEGGER

De fleste av husene våre er bygget med tilstrekkelig tykt tømmer slik at de ikke krever ekstra isolasjon, selv i de kaldeste klimaforhold som i de nordlige delene av Finland og Russland.

Vi tilbyr også lavenergivegger med tilleggsisolasjon. Isolasjonen kan monteres på begge sider av tømmerveggen og belegges med forskjellige panel- og kledningsalternativer. Med disse lavenergistrukturene og et moderne oppvarmingssystem er det mulig å nå hvilken som helst energiklasse.

UTVALG AV BEKLEDINGSALTERNATIVER

Med våre lavenergivegger trenger man utvendig kledning. Designet på denne kledningen kan velges fritt for å oppnå ønsket utseende. Du kan velge en panel som passer til tømmeret som du har valgt.

Utvendig panelering kan også utføres med flere typertrepaneler, kryssfiner eller plater.

HJØRNETYPER

Kryssede hjørner er karakteristisk for tømmerhus, men mange føler at de hører til i landlige omgivelser. Vår klart definerte minimalistiske konsept Honka Zero Corner ™ gir tømmerhus som glir rett inn i de mest urbane miljøene.

Med de lagdelte veggkonstruksjonene er hjørnehakkene bare synlige fra innsiden eller fra utsiden, avhengig av hvilken side isolasjonen er montert.

  • Tradisjonelle hjørneknuter
  • City corner
  • Hjørneknute + isoleringsvegg
  • Zero corner
  • Laksehale A
  • Laksehale B
  • Twin-skin